Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 22. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Est-Trans hoolimata masust jälle Eesti esidvedaja

Äripäeva autotranspordiettevõtete TOPis esimese koha saavutanud Est-Trans Kaubaveod ASi turundusdirektor Jaak Kastepõld leiab, et aasta möödus isegi kardetust paremini ning kõik plussmärgiga tulemused on ettevõtte jaoks head tulemused.

"Kui juba 2008. aasta lõpus oli aru saada, et kogu majandus sööstab otsejoones alla, tegime lihtsad ettevalmistused eelseisvaks: kärpisime kulutusi, vähendasime amortisatsiooni poole võrra ning kõikidele klientide soovidele püüdsime võimalikult kiiresti ja paindlikult reageerida," selgitab ta Äripäeva kuukirjale Logistika. "Kogu selle tulemuseks oli küll ca 30% käibelangust, kuid olime isegi hullemaks valmis. Hoolimata käibelangusest õnnestus siiski vedude mahud säilitada."

Olulist arendustööd Est-Trans Kaubaveod majanduslanguse ootuses ei teinud. "Tegelesime igapäevaselt kiirestimuutuvate olukordadega, kuna surve hindadele oli väga suur. Aga kokkuvõttes hoidsime oma olemasolevaid teenusemahtusid," räägib Kastepõld. "Oleme õnnelikud, et suutsime majanduslikult väga raske aasta ja turu madalseisu ilma suuremate kahjudeta üle elada. Kõik tulemused, mis on plussmärgiga, on alati ettevõtte jaoks head."

Kui mullu olid turul suhteliselt alalhoidlikud trendid ja mingeid suuremaid muutusi ei toimunud, siis sellel aastal on Kastepõllu hinnangul toimunud tõeline elavnemine. "Seoses erinevate kaubakettide keskladude tekkimisega on turg täis uusi väljakutseid ja võimalusi. Oma jälje on eelmine aasta jätnud ka veovahendite arvukusele, kvaliteetset eritemperatuuritransporti on praegu turul seoses mahtude kasvuga suhteliselt keeruline leida. Ettevõtjad ei ole veel väga suure innuga ka poodi kiirustanud, küllap möödunud aasta on paljud väga ettevaatlikuks teinud," nentis Kastepõld.

Möödunud aastal oli Est-Trans Kaubaveod Äripäeva vedajate topis teisel kohal.

EST Trans kaubaveod

-asutatud: 1995-tegevjuht: Reio Engman-omanikud: Reio Engman 50% ja Sulev Saareväli 50%-töötajate arv: 88-2009 müügitulu ca 100 mln, kasum enne makse 15 mln

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077