Autor: Siim Sultson • 28. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT sai leedulaste laevaehitaja endale

BLRT Grupp omandas nüüd lõplikult Klaipedas asuva laevaehitusfirma Baltija, kuid müügihind jääb saladusse, ilmneb firma teatest.

Ostutehing toimus 22. juulil ja selle järgi omandas BLRT Grupp Leedus, Klaipedas asuva AB “Baltijos" Laivu Statykla  ning UAB “Baltic Engineering Centre”  (Baltija Shipyard ja BEC).

Vastava loa andis Leedu konkurentsiamet.

 „Odensee Steel Shipyard on BLRT Grupi kauaaegne partner, kellega seob üle 15 aasta pikkune koostöö. Mul on heameel tõdeda, et uued võimsused suurendavad BLRT Grupi tehnilisi ning logistilisi võimalusi viies Grupi laevaehitusalase tegevuse uuele, maailmatasemele nii Eestis kui Leedus,“ ütles BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman.

 Baltikuimi suurim laevaehitaja Baltija asutati 1952 aastal. Täna annab Baltija Shipyard ning BEC tööd kokku ligi 1200 inimesele. Ettevõtte toodanguks on muuhulgas laevaehitus ’võtmed kätte’ printsiibil, laevade pealisehitused, suuremad metallkonstruktsioonid Lindo Shipyardile ning teistele Euroopa laevatehastele. Ettevõte ehitab ka laevakorpuseid ning puksiirlaevu.

Uue aktsionäri soov on integreerida Baltija Shipyardi ning BECi kontserni BLRT Grupp. Baltija käive oli 2009 aastal 42 miljonit eurot.

 Baltic Engineering Center loodi 1999 aastal ning ettevõtte tegevuseks on laevade projekteerimine.

 Odense Steel Shipyardi tütarettevõtete müügisoov põhines 2009 aasta augustis vastu võetud otsusele lõpetada laevaehitusalased tegevused.

 Osapooled on leppinud kokku, et müügihinda ei avalikustata.

 Kontserni BLRT Grupp põhilised tegevusalad on laevaehitus, laevaremont, metalltarindite valmistamine, metallide müük,  sadama- ja stividoriteenused, masinaehitus, vanametalli töötlemine, autotranspordi teenused, meditsiiniliste- ning tööstusgaaside müük. BLRT Gruppi kuulub 65 tütarettevõtet Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Venemaal, Soomes ja Norras. Eesti kapitalil põhinev BLRT Grupp on loonud siin ligi 2000 töökohta.

Piiritagused tütarettevõtted pakuvad tööd rohkem kui 3000le inimesele.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077