15. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alar Valt: mereveo turul kriis jätkub

Muuga sadama idaosas ligi miljard krooni maksev täiendav konteinerterminali infrastruktuur võimaldab teenindada kuni 350 tuhat TEU-d aastas. Ookeani Konteinervedude OÜ juhatuse esimehe Alar Valti arvates on seda liiga palju.

„See on kaks korda rohkem kui praegu. Mereveo turul kriis jätkub nagu paljudes majandusharudes. Meie mahud on kindlasti langenud ja pole 2007. aasta taset veel kaugeltki kätte saanud. Praegu küll ei näe, et võiks tõus tulla,“ rääkis Valt.

Muuga konteinerterminaliga, õigemini seda opereeriva Muuga CT-ga on Valt rahul. „Aga praegu nad töötavad alakoormusega ja ei saagi aru, miks seda uut kaid oli vaja nii kiiresti ehitada. Lootus Hiina transiidile võib ju olla, aga meil on tupik Narvas – kõigepealt tuleb Venemaaga suhted korda saada,“ arvas ta.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077