Autor: Siim Sultson • 9. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

airBalticul kasvas Eesti reisijate arv üle kolmandiku.

Võrreldes 2009. aasta veebruariga, teenindas airBaltic selle aasta veebruaris 36% rohkem Eestist pärit reisijaid, teatab lennufirma.

2010. aasta veebruaris kasvas 36% Läti lennufirma airBalticu Eesti reisijate arv, kae otse või läbi Riia sõitsid Baltikumi, Euroopasse, Lähis-Idasse ja SRÜ riikidesse või sealt siia. airBaltic vedas käesoleva aasta veebruaris 10 379 reisijat, võrrelduna 7 632 reisijaga 2009. aasta veebruaris.

airBalticu korporatiivsuhete asepresident Janis Vanags: “Eesti on airBalticu jaoks oluline turg – vähem kui aastaga on lennufirma suurendanud otselendude arvu ühelt Tallinn-Riia liinilt kuue otseliinini ning veebruarikuised tulemused julgustavad airBalticut kaaluma veelgi uute otseliinide avamist Eestist.”

Kokku vedas airBaltic veebruaris 186 512, mis on 27% rohkem kui samal ajal aastal 2009, kui airBaltic vedas 147 425 reisijat.

2010. aasta esimese kahe kuu jooksul on airBaltic vedanud kokku 385 597 reisijat, ehk 29% rohkem kui samal perioodil aastal 2009, kui kogu reisijate arv oli 324 622.

Veebruaris opereeris airBaltic 3565 lendu või 29% rohkem kui veebruaris 2009, mil toimus 2770 lendu. Jaanuari ja veebruari lõpu vahel tegi lennufirma kokku 7576 lendu.

Täituvusfaktor, mis näitab proportsionaalselt olemasolevate istekohtade ja tegelike reisijate vahelist suhet, oli 2010 veebruaris 61% ehk 1 protsendipunkt vähem kui eelmise aasta samal ajal. Nii eelmisel kui sel aastal oli kahe esimese kuu täituvus 59%.

Hoolimata Euroopat tabanud halbadest ilmadest ja transpordistreikidest oli airBalticu tulemus veebruaris 15-minutilisel lennutäpsuse skaalal 86,6%. See tähendab, et enam kui 86 lendu 100st väljusid õigeaegselt või mitte rohkem kui 15-minutilise hilinemisega.

Eesti kaudu on airBalticul käigus kuus otseliini: Tallinnast Riiga, Vilniusesse, Turusse, Tamperesse ja Lappeenrantasse ning üks otselend Tartus Riia. Hoolimata sellest, kust te oma lendu alustate, pakub airBaltic mugavaid lende läbi Riia sihtkohtadesse Euroopas, Skandinaavias, Venemaal, SRÜ riikides ning Lähis-Idas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077