Autor: Siim Sultson • 17. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam: Sillamäe Sadama kasvulootus reaalne

Tallinna Sadama kommertsjuht Erik Ringmaa ei pidanud Sillamäe Sadama kasvusoovi võimatuks, on ju see alles väga noor ja võrsuv sadam.

"Põhimõtteliselt teame, kust see nende kasv planeeritud on...," jättis Ringmaa siiski selle targu nimetamata," Kasv aastas 25% tundub reaalne," lisas ta seejärel sõnu valivalt.

Et Tallinna Sadam ja Sillamäe Sadam tegutsevad samas majanduskeskkonnas, siis toob Ringmaa seletusel Sillamäe edu kasu ka Tallinnale. "Kui keegi suudab oma mahte kasvatada, siis toob see tulu ka meile, ehkki oleme mõneti ka konkurendid," arutles ta.

"Vedellasti osas pole Sillamäe meile konkurent, kuna meil pole samad terminalid, kuid jah, loomulikult, oleks meile alati parem, kui nende terminalid oleksid meil - see ei käi ainult Sillamäe kohta, vaid ka Riia, Klaipeda, Ventspilsi kohta," lasi Ringmaa mõtte lustakalt uitlema.

"Konteinerterminali käivitamine on nii aeganõudev, et see võtab aastaid ja aastaid aega...," väljendas Ringmaa teatavat skepsist kontineriäri kohese käivitamise kohta, vihjates Sillamäe lubadusele.

Teisalt ta andis tõele au, et Sillamäe Sadam alles võrsub ja on ju väga noor, alles sellel sajandil rajatud. " Võttes aluseks Sillamäe 2009. aasta 2,5 miljonit tonni kaubakäivet, siis sellele 25% lisamine toob tulemuseks 3 miljonit tonni ning see ei ole mahuliselt väga suur kasv. Siin tuleb pigem vaadata mahukasvu, mitte protsenti," selgitas ta Sillamäe Sadama selleaastase kaubakäibe 25%-se kasvu võimalikkust.

Tema sõnul püüavad ju nii Tallinna Sadam kui Sillamäe Sadam panna ikka ühiselt vastu majandusraskustele.

 

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077