Autor: Siim Sultson • 28. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektriraudteele EL-ilt 1,1 miljardit

Euroopa Komisjon kiitis eile heaks AS Elektriraudtee uute rongide soetamise taotluse, teatab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Nii saab Elektriraudtee osta 18 keskkonnasõbralikku kaasaegset elektrirongi.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts allkirjastas siseriikliku projekti rahastamise otsuse mullu 2. juulil, mis võimaldas projekti käivitada enne komisjoni otsust.

Möödunud aastal kuulutas Elektriraudtee välja rahvusvahelise avatud hankemenetlusega riigihanke ja pakkumiste esitamise tähtaeg on 15. veebruar 2010. Ühtekuuluvusfond toetab uute rongide ostu 1,1 miljardi krooniga.

Tegemist on transpordi valdkonnas Euroopa Komisjoni esimese Eesti suurprojekti rahastamisotsusega. Praeguse seisuga on Euroopa Komisjoni juures veel menetluses kaks Eesti transpordi suurprojekti: Tallinn-Narva maantee Väo-Maardu teelõigu ehitus ja Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimine Tallinnas.

Euroopa Komisjoni heakskiitu vajavad projektid, mille maksumus on üle 50 miljoni euro.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077