Autor: Siim Sultson • 21. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnairi hiiliv piletihinnatõus: pagasimaks

Soome lennufirma otsib nippe, kuidas tasa teenida odavnenud lennupileteid. Üks nõks on pagasisse minevate pakkide maksustamine, teatab Kauppalehti.

Majandusraskustes Finnair otsib kohti, kust saaks odavnenud piletihinda hüvitada. Selleks on nüüd vaatluse all piletiostuga kaasnevad seni nii tavalised teenused. Üheks neist on pakkide andmine pagasisse, mius läheks ernevalt käsipagasist maksu alla. Firma esindaja sõnul pole ju selles midagi uut - nii talitavad näiteks odavlennufirmad, ka American Airlines tegevat nii.

"Ega me saa siis lennata kallimalt, kui inimesed on nõus maksma. Ma ei välista, et maks tuleb sellel aastal. Üleldse me peame aru, millised teenused peaksid olema piletihinna sees ja millised mitte," selgitas esindaja Taneli Hassinen.

Näiteks alates sellest aastast ei paku Finnair turistklassis Euroopa reiside ajal enam alkoholi.

Oma hindu nö optimeerivad teisedki lennufirmad. Näiteks Air-France-KLM kavatseb nõuda ülekaalulistelt topelt piletihinda  - pidavat  nad ju võtma kogumi kaks istekohta korraga

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077