Autor: Siim Sultson • 13. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lufthansa laotab tiibu üle Baltikumi

Märtsist Tallinnast joonelt Münchenisse lendav Lufthansa sai eelmisel aastal Baltikumis reisijaid juurde pea viiendiku jagu, teatab lennufirma. 

2009. aastal oli Lufthansal Eesti, Läti, Leedu ja Saksamaa vahelistel liinidel 18% võrra rohkem reisijaid, kui 2008. aastal.

Lõppenud aastal lendas Lufthansaga Tallinna, Riia, Vilniuse ja Frankfurdi vahel üle 220 000 reisija. 2008. aastaga võrreldes tähendab see enam kui 18% tõusu. Positiivset trendi võib täheldada Lufthansa kõigis Baltimaade sihtkohtades. Nii näiteks lendas Tallinna ja Frankfurdi vahel Lufthansaga üle 67 000 reisija (2008. aastal 58 000).

„Need väga positiivsed arvud kinnitavad järjekordselt, et meie atraktiivne igapäevaste lendude pakkumine Eestist ja ka teistest Baltimaadest Saksamaale ja kogu maailma on edukas,“ ütles Balti regiooni juht Matthias Hinze. „Me ei ole kunagi varem vedanud Baltimaade ja Saksamaa vahel nii palju reisijaid. Kasv tõestab ka selle regiooni suurt potentsiaali.“

Lufthansa teeb Baltimaade turgu lisainvesteeringuid, käivitades täiesti uue liini. Alates 26. märtsist 2010 alustab Lufthansa iga päev lendamist Tallinna ja Müncheni vahel. Lisaks suurendab Lufthansa Vilniuse ja Frankfurdi vaheliste lendude arvu nädalas seitsmelt 13-le. Hiljuti teatas Lufthansa ka eeloleva suve lisalendudest Riia ja Frankfurdi vahel. 

2010. aasta suvises sõiduplaanis pakub Lufthansa Baltimaadest Saksamaale kuni 41 lendu nädalas.  „See lisamaht suurendab reisijate arvu rohkem kui 20% võrra. Meil on väga hea meel, et suudame Baltimaades kasvada ja tugevdada oma positsiooni Eesti, Läti ja Leedu juhtiva rahvusvahelise lennufirmana," märkis Matthias Hinze.

Halva majandusolukorra tõttu lendas Lufthansaga 2009. aastal vähem reisijaid kui eelmisel aastal. Ajavahemikus jaanuarist detsembrini valis umbes 55,6 miljonit reisijat Lufthansa, mis on 2,6% vähem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Aastaga langes lendude maht 1,3%. Tulu ühe reisijakilomeetri kohta langes 2,4%. Täituvus langes võrreldes eelmise aastaga 0,9 protsendipunkti võrra 77,7 protsendile. Reisijate arv langes kõigis regioonides, välja arvatud Lähis-Ida/Aafrika.

Lufthansa Groupi kõige värskemad ülemaailmsed reisijate arvud on saadaval veebilehel www.lufthansa-financials.com.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077