Autor: Siim Sultson • 21. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa Raudtee Euroopas pea ainus kasumitootja

Raudteefirma tegvjuhi Rüdiger Grube sõnul vajab just kaubanduspool kiireid reforme, kuid firma ise toimib tervikuna hästi, edastab Logistics Finland.

Samas Saksa Raudteel (Deutsche Bahn) ei ole ka plaane senises seisukorras laieneda. Teisalt aga on firma tegevjuhi kinnitusel pea ainus Euroopa kasumlik raudteeoperaator.

 Sestap plaanibki Saksa Raudtee tõsta oma aastatulu aastaks 2013 tasemele 2 miljardit eurot ja seda eeskätt kulude kokkuhoiu abil. Samas ta hoiatas lahutamast infrastruktuuri ja vedusid, kuna see lõhuks seni hästi toimiva koosluse, hoopis nende kahe poole integreeritus on Saksa Raudtee tugevus. Sellise koosluse kasuks räägib ka asjaolu, et kaubaveo poole töötajad saavad nii kergelt olude sunnil liikuda infrastruktuuri alla.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077