Autor: Siim Sultson • 9. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

airBaltic pälvis Aasta Lennufirma tiitli

Euroopa Piirkondlike Lennuettevõtjate Ühendus (ERA) nimetas Läti lennufirma airBalticu 2009/2010 Aasta Lennufirmaks, ettevõtte pälvis European Regions Airline Associationi Gold Award’i nimelise auhinna, teatab oma pressiteates airBaltic. Teisalt on firma tegevus pälvinud mitmelt poolt kriitikat.

„Me oleme väga rõõmsad, et airBalticule on osaks saanud selline tunnustus piirkondlike äriringkondade ja meedia poolt. Jätkame kindlasti valitud rajal, arenedes ja kasvades, hoolimata keerukast ja väljakutseid esitavast turusituatsioonist“, kinnitas airBalticu juht ja president Bertolt Flick firma pressiteates.

 ERA ekspertide paneel valis airBalticu firma enda kinnitusel Aasta Lennufirmaks peamiselt kolmel põhjusel. airBaltic on teinud läbi suure arengu uue ärimudeli elluviimisel ning transformeerunud odavlende pakkuvast firmast laiapinnalise lennuvõrgustikuga ettevõtteks.  

ERA Gold Award anti esmakordselt välja 1991. aastal ning sellest kujunes lennundussektori hinnatuim auhind. Aasta Lennufirma auhind tunnustab saavutatud edu Euroopa piirkonnas, arvestades konkreetse ERA liikmeks oleva lennufirma võimalusi ja spetsiifikaid tegutsemisalal.

 ERA esindab Euroopa lennufirmade huve, ühendusse kuulub üle 200 ettevõtte, kes esindavad tervet lennutööstust. Muuhulgas kuulub ühendusse 60 lennufirmat, 25 lennujaama ning üle 100 õhusõidukite ja –mootorite tootja ning lennufirmade tarnija ja teenusepakkuja. ERA liikmed opereerivad enam kui 390 Euroopa linnas, 55 riigis rohkem kui 1100 lennukiga ning teenindavad aastas üle 70 miljoni reisija.

 Aasta Lennufirma auhinna on varem pälvinud Aegean Airlines, Eurowings ja Tyrolean Airways.

 airBaltic on Baltikumi lennundusettevõte, mis lendab enam kui 60 sihtkohta Lääne-Euroopas, Vahemere piirkonnas, Skandinaavias ja endistel SRÜ aladel. airBalticuga lendajate arv Riias kasvas 2009. aastal üle 30%.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077