Autor: Rivo Sarapik • 31. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurima ekspedeerija kasum tuli valuuta kõikumisest

Möödunud aasta Äripäeva Ekspedeerimisfirmade TOPis suurimat käivet näidanud Transtrade AS kaotas 2008. aastal käibes kolmandiku, kuid võitis kasumis ligi veerandi juurde.

Väljaspool Eestit vedusid, peamiselt söevedusid, vahendava ettevõtte käive ulatus mullu 5,7 mld kroonini, mida on 27% vähem kui aasta varem.

Ärikahjumiks kujunes 6,8 mln krooni, mida pehmendas finantstegevusest, peamiselt valuutakursside (Transtrade arveldab USA dollarites, vene rublades ja eurodes) muutusest finantstegevustest saadud 27,8 mln kroonine kasum. Tulemuseks 21 mln krooni kasumit.

Ettevõte andis tööd kahele töötajale, ühele juhatuse liikmele ja kahele nõukogu liikmele. Personalikulud moodustasid 1,5 mln krooni, millest juhatuse-nõukogu tasud 1,1 mln krooni. Firma tegevuskulud, 1,5 mln krooni, vähenesid aastaga enam kui poole võrra.

Firma bilansimaht ulatus 798 mln kroonini, mida on 100 mln krooni võrra vähem kui aasta varem. Jaotamata kasumi maht ulatub 274 mln kroonini ja kasumit firma ei jaga, nagu ka aasta tagasi.

Firma tegevjuht, Juri Rapoport ootab firma aasta-aruandes jooksvalt aastalt olemasolevate klientide säilitamist ning uute kontaktide loomist. Samuti plaanib Transtrade reorganiseerida Läti tütarfirma Transtrade Riga. Firmas möödunud aastal majandustegevust ei toimunud, küll soetas ettevõte osaluse raudteeteenindusfirmas SIA L-Ekspresis.

Transtrade AS kuulub läbi Transgroup Invest ASi Sergei Glinkale ja Maksim Liksutovile. Viimases Äripäeva Rikaste TOPis olid mehed oma 1,3 mlrd kroonise varaga vastavalt 25. ja 24. kohal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077