Autor: Rivo Sarapik • 25. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laevad reostavad Läänemerd vähem

Läänemere komisjoni (HELCOM) teatel on mere reostamine naftaheitmetega vähenenud.

Lennukite ja satelliitide abil tehtud jälgimine näitas, et heitmete laskmine merre vähenes mullu kümme protsenti, vahendas YLE.

1999. aastaga võrreldes on mere reostamine naftaheitmetega vähenenud enam kui poole võrra - 55%. HELCOM-i teatel on vähenemine seda olulisem, et laevaliiklus Läänemerel on kümne aastaga tunduvalt tihenenud.

Komisjoni hinnangul on reostamine kahanenud, sest laevameeskonnad teavad valvelendudest, mis aitavad reostaja kiiremini tabada ja talle karistuse määrata.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077