Autor: Rivo Sarapik • 18. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läänemere laevakaaperdamises osalised ka Eesti kodanikud?

Soome majandusleht Taloussanomat vahendas Vene uudisteagentuuri sõnumit, et Vene kaitseminister Anatoli Serdjukovi sõnul osalesid Läänemerel kaubalaeva Arctic Sea kaaperdamises Eesti, Läti ning Venemaa kodanikud.

Vene merevägi pidas kinni kaheksa kaaperdajast meest, kes ei kuulunud aluse meeskonda. Neist neli olid Eesti, kaks Läti ja kaks Venemaa kodanikku.

Mehed nõudsid pardalepääsu, tuues ettekäändeks paadi tehnilise rikke. Kaubalaeva pardal ähvardasid nad meeskonnaliikmeid relvaga ja kasutasid vägivalda.

Sealt alates liikus puidulastiga laev kaaperdajate ettenäidatud marsruudil Aafrika suunas. Navigatsiooniseadmed lülitati välja.

Laev leiti üles eile Aafrika läänerannikult.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077