Autor: Rivo Sarapik • 20. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõidukite loomulik kulumine sai juhendisse

Tänasest hakkab kehtima Eesti Liisingühingute Liidu (ELL) ning Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu (AMTEL) poolt koostatud „Sõidukite loomuliku  ja ebaloomuliku kulumise määramise juhend“.

Juhendi koostamise vajaduse tingis muuhulgas muutunud majandusolukord , kus kasutusrendi korras liisitud kasutatud sõidukeid soovitakse lepinguperioodi lõppedes tagastada kordades rohkem, kui varasematel  aastatel. Seoses sellega on kasvanud osapoolte vaheliste vaidluste hulk sõidukite normaalse kulumise fikseerimisel.

Eelnimetatud juhend on koostatud eesmärgiga, et klientide, automüüjate ja liisingettevõtete vahel tekiks ühene arusaam põhimõtetest, kuidas ja mis alustel määratakse kindlaks tagastatava sõiduki loomulik ja ebaloomulik kulum.  Nimetatud kulumi hindamine on vajalik leidmaks vastust küsimusele, kas tagastatavat sõidukit on kasutatud vastavalt lepingus fikseeritud tingimustele, heaperemehelikult ja kooskõlas selle kasutamise sihtotstarbele.

Juhendiga saab tutvuda ELL kodulehel.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077