Autor: Rivo Sarapik • 13. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toll: Venemaa võtab veokeid vastu aeglasemalt

Veokite järjekorrad idapiiril on kasvanud viimase kahe nädalaga kaks korda. Möödunud reedel ulatus järjekord Narva piiripunktis koguni üle nädala. Maksu- ja tolliameti teatel ei ole tõrge Eesti pool.

"Oskame öelda niipalju, et Eesti poole peal probleeme ei ole, kuid Venemaa võtab veokeid vastu aeglasemalt - põhjust ei oska me öelda," kommenteeris Liis Plakk Maksu- ja tolliameti avalike suhete osakonnast. "Kui muidu võtab Venemaa pool  vastu keskmiselt 140 autot ööpäevas, siis viimasel ajal on sama number vaid 70 autot."

Piiri ületavate veokite arv ei ole tema sõnul suurenenud.

Viimased nädalad on näidanud, et järjekorrad kasvavad nädalavahetuseks, kasvavad reedest ja leevenevad esmaspäevaks.

Narvas ootas täna hommikul piiriületust 323 veokid, ooteajaks 45 tundi. Koidulas ja Luhamaal ulatusid järjekorrad vastavalt 95 ja 139 veokini, mis teeb ooteajaks 103 ja 77 tundi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077