Autor: Rivo Sarapik • 9. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miller: eelmise aasta tulemusele hindeks neli

ASi Smarten Logistics juhatuse liige ja tegevjuht Mait Miller andis eelmisel aasta ettevõtte 10 mln kroonisest kahjumist kahe miljoni kroonise kasumisse jõudmisele tulemusele hindeks neli.

"Olen selles mõttes eilse tulemuste uudise kommenteerijatega nõus, et enam kui 200 inimese töö tulemusel koguneb aasta käibeks veidi üle 140 miljoni ja kasumiks jääb ainult kaks, et võiks parem olla. Üldist majanduses valitsevat olukorda arvestades aga annan hindeks hea, kasumisse jõudmine on väga hea," lisas Miller. Tulemus jäi tema sõnul veidi ootustele alla, plaani järgi oodati kasumiks kolm miljonit krooni.

Esimese poolaasta märksõnadeks nimetab Miller hinnakonkurentsi teravnemist ja hinnasurvet klientide poolt, mis on tõsisem kui eelnevatel aastatel. "Kliendid on sel aastal päris palju võitnud," kommenteeris Miller. "Samas usun, et tööjõuturul valitsev seis on aidanud teenuse kvaliteedi kasvule kaasa ehk kui ühelt poolt oleme hinnasõja tõttu tulusid kaotanud, siis teisalt on see meile pühendunud ja motiveeritumate töötajate kaudu tagasi tulnud."

Jooksvalt aastalt ootab ettevõte Milleri sõnul kuni paariprotsendist kasvu käibes ning kasuminumbri suurenemist. Esimesel poolaastal näitavad tulemused eelmise aastaga samal tasemel liikumist. "Meie käivet pole eelmise aastaga tegelikult eriti mõtet võrrelda, sest veo osakaal on meie teenuses väga suur ja kui kütuse hind on kõrge, on ka meil käive kõrgem ning vastupidi," lisas Miller.

Küll on ettevõttel lao täituvus hea, kvaliteet ja tootlikkus kõrge ning kevadel lisandus uusi projekte, mis kasvu lubavad oodata. Suurematest ja olulisematest tõi Miller välja näiteks Statoilile kesklaoteenuse pakkuma hakkamist, mis ettevõttele väga tähtis projekt. Mida saab teisel poolaastal? "Hästi keeruline öelda. Smarten sõltub ülipalju toidu- ja esmatarbekaupade tarbimisest ja see on asi, mida me mõjutada ei saa," lisas Miller.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077