Autor: Rivo Sarapik • 8. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Smarten Logistics kasvatas nii käivet kui kasumit

AS Smarten Logistics kasvatas eelmisel aastal käivet ning jõudis ülemöödunudaastasest kahjumist kasumisse.

Konsolideeritud netokäive moodustas eelmisel aastal 143,1 mln krooni, mis on 15% enam kui aasta varem. Kasumiks kujunes 2,01 mln krooni, aasta varem teenis ettevõte 10 mln krooni kahjumit. Smarten Logisticsi kontserni kuuluvad emaettevõte AS Smarten Logistics ja tütarfirma OÜ S-Marten Ladu, mis pakub aktsiisilaoteenuseid.

Möödunud aasta kujunes ettevõttele viimase kolme aasta parimaks, kommenteeris ettevõtte juht ja juhatuse liige Mait Miller firma majandusaasta-aruandes. Firma suutis parandada nii kasumlikkuse, kvaliteedi kui tootlikkuse näitajaid, mille tulemusel saavutati positiivne majandustulemus.

Kasumlikkuse kasvu üheks mootoriks oli müügimahtude kasv - firma leidis uusi kliente, mille tõttu paranes ka lao täituvus. Viimane ulatus tipphetkedel üle 90%. Samuti optimeeris Smarten kulusid - täiendavat efektiivsust saavutati nii veo- kui tööjõukulude osas. Samuti vähenesid kaupade purunemine ja kadu.

Tootlikkuse monitoorimist ja palkadega sidumist laiendati eelmisel aastal ka väiksemate töötajatega osakondadesse, mis andis häid tulemusi. Kasutusele võeti skännerid, mis lisaks tootlikkuse kasvatamisele aitas töötäpsust tõsta.

Jooksval aastal on ettevõtte eesmärgid logistikateenuse kvaliteedi parandamine ja stabiilsuse tagamine, intensiivne müügitöö ning mahtude kasvatamine, personalitöö stabiilse ja motiveeritud meeskonna tagamiseks, kaupade ja kaubaaluste puudujääkide vältimiseks.

Smarten Logistics andis keskmiselt tööd 215 inimesele, mida oli 7,5% enam kui aasta varem. Töötasud sotsiaal- ja töötuskindlustusmakseteta moodustasid 31,4 mln krooni. Möödunud aastaga võrreldes oli seda 0,7 mln krooni enam.

Smarten Logistics kuulub 80% ulatuses OÜle Aconto, mille omanikeringi moodustavad võrdse osalusega Indrek Prants, Armin Kõomägi ja Sven Mansberg.

Ülejäänud viiendik jaguneb võrdselt OÜ MP Logistics ja OÜ Borum Kaubanduse vahel. Esimese omanikud on Martin ja Kersti Petjärv. Teine kuulub suurärimehele Guido Kundlale.

Dividende ettevõte ei maksnud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077