Autor: Rivo Sarapik • 8. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riia sadam kasvas esimesel poolaastal

Esimesel poolaastal läbis Riia sadamat 14,8 mln tonni kaupa, mida on 3% võrra enam kui möödunud aastal.

Suurim kasv tuli sadama teatel vedelkaupade sektorist, mida veeti kuue kuuga 30,4% enam, maht ulatus 3,3 mln tonnini. Enamus sellest moodustasid naftasaadused, mida läbis sadamat 3,28 mln tonni. Seda on 31,4% enam kui mullu samal perioodil.

Samuti kasvas puisekaupade vedu, 9,6 miljoni tonnini ulatunud maht viitab 2,9% kasvule. Puistekaupadest enamuse moodustas kivisüsi, 7,52 mln tonni annab eelmise aastaga võrreldes kasvuks 13%. Sama palju kasvas ka kemikaalide vedu.

Reisijaid käis sadamast läbi 291 328, siin on kasv 60,1%.

Eelmisel aastal käsitles sadam kokku 29,56 mln tonni kaupu. Eelneva aastaga võrreldes on seda 14% enam.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077