Autor: Rivo Sarapik • 30. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaljurand: efektiivsus tõi poolaastas kasumi

AS Tallinna Sadam teenis esimesel poolaastal 657 mln kroonise käibe juures 276 mln krooni puhaskasumit. Käive ja kasum kasvasid vastavalt 7% ja 9%.

2009. aasta esimene poolaasta oli ASi Tallinna Sadam jaoks kokkuvõttes edukas, teatas ettevõte.

ASi Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna hinnangul aitas ettevõtte tulemusi kasvatada kogu sadama töö efektiivistamine.

„Vastavalt meie hiljuti vastuvõetud strateegiale oleme läinud üle uuele, valdkonnajuhtide põhisele müügi- ja kliendihaldussüsteemile, mis tagab paindlikuma lähenemise kliendile ning konkreetse müügitöö tõhustamise,“ ütles Kaljurand.

„Samuti oleme korrastanud oma stuktuuri, mille tulemusena on kulud tööjõule vähenenud käesoleval aastal 6% võrreldes möödunud aasta I poolaastaga,“ lisas ta.

Kaubamahuks kujunes 15,4 mln tonni, mis tähendas kasvu 0,6 milj tonni ehk ligi 4% võrra. Sellega oli Tallinna Sadam ka üks vähestest Läänemere idakalda sadamatest, kelle kaubamaht esimesel poolaastal kasvas, kuivõrd konkureerivate sadamate kaubamaht kokku vähenes 8% võrra. Ühtlasi tõusis Tallinna Sadam piirkonna sadamate hulgas kaubamahu suuruselt taas kolmandaks.

Vaatamata halvenenud majanduskeskkonnale regioonis üldiselt, püsis reisijate arv eelmisel aastal saavutatud rekordilisel tasemel. Esimesel poolaastal läbis ASi Tallinna Sadam koosseisu kuuluvaid sadamaid kokku 3,4 mln reisijat, mis tähendas kasvu 1% võrra. Kasvas nii liinireisijate kui kruiisireisijate arv, viimane 18% võrra.

2009. aasta esimesel poolaastal investeeris Tallinna Sadam uutesse infrastruktuuri objektidesse ja olemasolevate parendamisse kokku 545 mln krooni, mis oli 349 mln kr enam kui eelneval aastal. Põhiosa investeeringutest moodustas Muuga sadamas konteinerterminali laiendus ja Paldiski lõunasadamas uue puistekauba kai rajamine.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077