Autor: Rivo Sarapik • 26. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam vähendab töötajate lisatasusid

AS Tallinna Sadam ja Eesti Veetransporditöötajate Ametiühingute Föderatsioon kirjutasid eile alla kollektiivlepingu muudatustele, millega viidi lepingu vastavusse 1. juulist kehtima hakkava Töölepingu seadusega ja vaadati üle töötajaile makstavad lisatasud.

Sadama finantsjuhi Marko Raidi sõnul saab muudatused jagada kaheks suuremaks rühmaks - lepingu vastavusse viimine uue TLSiga ning töötajate lisatasude teatud määral üle vaatamisega.

"Oleme seaduses ettenähtud lisatasusid kümneid aastaid maksnud kõrgemaid kui seadus ette näeb, viisime need vastavusse seaduses nõutavaga," selgitas Raid.

ASi Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna sõnul kulgesid läbirääkimised EVAF-iga konstruktiivselt ning lõpptulemus on vastuvõetav mõlema osapoole jaoks. „Läbirääkimistele andsid fooni ettevõtte viimaste kvartalite majandustulemused ja töökorralduses tehtud muudatused. Ühelt poolt on vaja tagada ettevõtte jätkusuutlik toimimine keerulises majanduslikus olukorras, kuid teisalt ka töötajate motivatsiooni säilimine,“ ütles Kaljurand.

Kaljuranna sõnul alustatakse läbirääkimisi uuesti juhul, kui ettevõtte majanduslik olukord peaks seda nõudma. Konkreetset maamärki, millal uuesti läbirääkimistelaua taha istutakse, Raidi sõnul paika ei pandud, kuid majandustulemusi jälgitakse senisest tihedamalt. "Kui näitajad on negatiivsed ja on näha, et mitte ajutiselt, siis vaatame kokku lepitu uuesti üle," lisas Raid.

Ka Eesti Veetransporditöötajate Ametiühingute Föderatsiooni juhataja Ilja Donov nõustus, et osapoolte vahelised läbirääkimised kulgesid sujuvalt ning ta lootis, et hea koostöö Sadamaga jätkub kaua. „Vaatamata olukorrale majanduses jõidsime me pooli rahuldavate tulemusteni, mille üle on ainult hea meel,“ märkis Donov. „Kuidas kokkulepitud muudatused ka päris elus realiseeruvad, näitab juba praktika."

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077