Autor: Mariliis Pinn • 19. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inglaste imevidin vähendab kütusearveid 10%

Inglise firma Oil Drum on valmis saamas seadmega, mis testide andmetel vähendab kütusekulu 10%.

Firma on sõlmimas ka lepinguid, et Fuel-Save seadet toota ja müüa rahvusvaheliselt, kirjutas Financial Times.

Eelmisel aastal välja toodetud seade segab mootoris hapniku diisliga, mistõttu on põlemine puhtam ja efektiivsem.

Oil Drum asutajal ja tegevjuhil Darryl Wattsil tekkis idee siis, kui ta nägi, mis juhtus hapnikuga rikastatud kinnises keskkonnas mootoriga. „On teada, et hapnik annab puhtama, kiirema ja efektiivsema põlemise,“ selgitas ta.

Autovedaja GSE Haulage paigaldab seadmed kogu oma autopargile. Üks Euroopa suurimaid bussifirmasid testis seadet ja kütuse kasutamine muutus 18,6% efektiivsemaks.  3500 naela (60 000 krooni)  maksev seade peaks Wattsi kinnitusel ära tasuma esimesel aastal.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077