17. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti transpordiminister: Estonian Air on pankrotiga silmitsi

Läti transpordiminister Ainars Slesers sõnas, et Eesti rahvuslik lennukompanii on peaaegu pankrotis.

Minister ütles telekanalile LNT antud intervjuus, et Leedu rahvuslik lennukompanii flyLAL tegi airBalticule ettepanku, et Läti firma nad ära ostaks, enne kui kohtusse mindi.

Nimelt andis flyLAL Vilniuse kohtusse airBalticu ja Riia rahvusvahelise lennujaama vastu hagi sisse, süüdistades neid rahvusvaheliste konkurentsiseaduste rikkumises, mille tõttu flyLAL kaotas40 miljoni Läti liti ehk 88 miljoni krooni. Kohus andis korralduse arestida airBalticu ja Riia lennujaama varad, väljaarvatud pangakontod, vahendas LETA.

„See on kõik selle pärast, et flyLALi omanikud on pankroti äärel ja neil on tohutud võlad,“ ütles Slesers. „Me ei olnud nõus üle võtma Leedu lennufirmat ja nad, saades aru, et keegi teine ei ole flyLALi ostust huvitatud, hakkasid teisi väljapääse otsima,“ lisas ta.

Slesers usub, et flyLAL läheb talvel pankrotti, kui nad uusi investoreid ei leia, mis on praegust majanduslikku olukorda arvestades väga raske.

Ka Eesti lennufirma Estonian Air on tema sõnul pankroti äärel. Slesers seletas, et Estonian Air ja flyLALi probleemid on tulnud sellest, et liiga palju sõltutakse kohalikest reisijatest. Samal ajal tegi Riia lennujaam tema sõnul juba neli aastat tagasi otsuse areneda rahvusvaheliseks lennukeskuseks.

„Ka lätlased on vähem lendama hakanud, kuid teiste riikide reisijatega koos on lennujaam pidevalt kasvanud,“ ütles minister.

Täna avatakse Riia lennujaama maandumisraja pikendus, mis tähendab, et edaspidi võivad maanduda seal kõik lennukid, välja arvatud Airbus A-380. "See tähendab, et USA viisavabaduse saabudes käivitub liin Riia-New York," ütles Slesers.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077