29. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rüütmanniga tülli pööranud äripartner nõuab miljoneid

Kauaaegse äripartnerigaägedalt tülli pööranudUrmas Põllu firma PP Int Grupp nõuab Toomas Rüütmanni Kommest Autolt sama suurt võlgakui Kommest Auto PP Int Grupilt.

AS Kommest Auto andis Urmas Põllu Peugeot'de transiidifirmale 22,5 miljoni kroonise võla kustutamiseks aega 21. aprillini. Põllu firmapole tänaseni raha ära maksnud. Põllu enda sõnul polevat PP Int Grupi võlad kellegi teise asi.

Samas võlgneb PP Int Grupp nii Kommest Auto kontserni kuuluvaleASile Kommest Auto, OÜ-le Kommest Autokeskused, ASile Ühinenud Autokeskused kui ka SIA Lauva Autocentrsile.

Pealegi pole Kommest Auto kontsern PP Int Grupi ainus võlausaldaja. Pikaaegne Peugeot'de transiidifirma võlgneb kümneid miljoneid kroone ka mitmele pangale. Neid laene käendas oma naha ja karvadegaToomas Rüütmann isiklikult ning tema firmad.

"Ma ei hakka seda kommenteerima, kaks firmat teevad lihtsalt omavahel äri," tõrjus Põld närviliselt. "Ikkagi kaks ja pooltuhat autot aastas. Selles äris on olnud erinevaid situatsioone," õigustas Põld võlgu ning seletas, et sellised miljoninõuded ning nendega kaasnevad ähvardusedon äri loomulik osa.

"Mul on ka nõuded ja mitte ainult Kommest Auto vastu.Mul on talle (Toomas Rüütmannile - toim) vastunõudeid samasuguses summas," rääkis Põld ärritunult ja andis mõista, et tal on omad trumbid. Põld jättis täpsustamata, kas ta mõtlebselle all KommestiPeugeot'de müükiPrantsusmaal.

"Need on meie omavahelised asjad ja meil pole põhjust paberitega vehkida," kordas Põld.

TortugaCarsi osaluse müügi kohta ütles Põld, et see oligi nii mõeldud ja nüüd tegeleb ta hoopis uute asjadega. Põld lisas, et TortugaCars pole kellelegi võlgu jäänud ja et rendilepingu ülesütlemise avaldusele alla kirjutanud AS Nucleuse juhatuse liige Dmitri Drajev (Optimera Estonia tegevdirektor- toim) vabandas tema ees juba isiklikult.

Põld tunnistas samas, et ei osale enam TortugaCarsi juhtimises. TortugaCars investeeris rendipinna ümberehitusse 1,3 miljonit krooni, rääkis Põld. "Jah, see oli meist suuremeelne, kuid seda ei hinnatud," lisas ta.

"No ma ei kommenteeri, mida ma teen nende positsioonidega," ütles Põld aripaev.ee-le oma hiljutiste kinnisvaratehingute kohta.

TortugaCarsi väikeomanik Anton Suvorov ütles, et tal pole ülevaadet Urmas Põllu võlgadest ning ta ei saa rääkida ka põhjustest, miks Põld firma omanike ringist lahkus. "Firma (TortugaCars - toim) pole raskustes. See oli planeeritud müük," ütles Suvorov omanikuvahetuse kohta napilt.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077