28. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kümme moodust kütusearveid vähendada

Täna algab kogu Euroopas bensiinijaamades suur kampaania, millega kutsutakse autojuhte üles õige pisut oma sõiduharjumusi muutma, et säästa nii kütust, raha kui ka keskkonda.

Kampaaniasse on kaasatud üle 40 kütusefirma ja umbes 45 000 bensiinijaama 29 riigis. Bensiinijaamades jagatakse klientidele infolehti, kus on välja toodud kümme nippi, kuidas kütusekulu vähendada.

Kauppalehti.fi vahendas infolehtede kümme soovitust:

1.Hoolda autot ja kontrolli õlitaset regulaarselt.2.Kontrolli kord kuus rehvide rõhku.3.Võta pagasiruumist või tagaistmelt ära kogu ülearune raskus.4.Pane eriti just kiiresti sõites aknad kinni ja võta tühi katuseraam maha.5.Kasuta konditsioneeri vaid siis, kui see on ilmtingimata vajalik.6.Alusta sõitu võimalikult kiiresti pärast käivitamist ja lülita mootor välja, kui auto seisab üle minuti.7.Sõida mõistliku kiirusega ja sujuvalt.8.Kiirendades vaheta käiku võimalikult vara.9.Püüa liikluses toimuvat ette aimata.10.Kaalu tööle ja väljasõidule minnes auto jagamist teistega.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077