21. mai 2008

SAS peab rivaalile maksma 250 miljonit kahjutasu

Oslo kohus Asker og Bærum nõudis, et Scandinavian Airlines (SAS) maksaks 132 miljonit Norra krooni (ca 250 miljonit Eesti krooni) kahjutasu rivaalile Norwegian Air. SAS tunnistati süüdi tööstusspionaažis oma konkurendi vastu.

Oslo äärelinna kohus Asker og Bærum nõudis SASilt kakohtukuludetasu, mis summeerus ligi 7 miljoni Norra krooniniehk ca 13,3 miljoni Eesti kroonini, kirjutas aftenposten.no.

Norrakad kaebasid SASi kohtusse informatsiooni kuritarvitamises, mida SAS kogus pääsedes ligi ühisele broneerimissüsteemile. Kohus nõustus Norwegian Air'iga, et SAS kasutas informatsiooni norralaste broneeringute kohta oma huvides ligi kaks aastat.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077