28. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Schenkeri tulemused langesid koos majanduse jahtumisega

AS Schenkeri kasumi ja käibe langus on ettevõtte peadirektor Meelis Arumeelesõnul majanduse peegeldus.

Schenker teenis möödunud aastal 544,9 miljoni kroonise käibe juures 29,3 miljonit krooni tulumaksueelset kasumit. Ettevõtte 2006. aasta käive oli 586,1 miljonit krooni ning kasum majandustegevusest 41,8 miljonit krooni, mis tähendab, et aastaga kahanes käive 41,2 mln krooni ehk 7% ja kasum 12,5 mln krooni ehk 29%.

Arumeele sõnul oli käibe ja kasumi kahanemine tingitud mitmest tegurist.„See on majanduse peegeldus,“ kirjeldas ta firma olukorda.

Lisaks sõltub tema sõnul firma käekäik sellest, kes teenust tellib ja selle eest maksab. „Võtame näiteks Eesti ja Hiina vahelise veose. Kui Eesti ettevõte tellib veo Hiinasse ja maksab selle eest 10000 ühikut, on käive muidugi suurem, kui hiinlased ostavad teenust vaid Eestis ja maksavad 50 ühikut,“ selgitas ta. Kindlasti mõjutas majandusaasta tulemusi ka kliendibaasi muutus. „Eesti suurim eksportija lõpetas tegevuse, kahjuks ei saa öelda, milline,“ jäi Arumeel salapäraseks. Lisaks vajus Arumeele sõnul aasta lõpp ära.

Arumeele sõnul on kõigi selles valdkonnas tegutsevate ettevõtete kasum ja käive kahanenud ja Schenkeril läheb võrreldes teistega hästi. "Meil on kõik väga hästi, näiteks kasumimarginaal on tegevusvaldkonna keskmisest kõrgem," oli ettevõtte juht optimistlik.

Schenker prognoosib 2008. aasta käibeks 620,2 miljonit krooni ning kasumiks 44,1 miljonit krooni. Tuleva aasta eesmärke kommenteerides ütles Arumeel, et Saksa riigifirma ühe osana pannakese neil eelarved ja prognoosid paika juba mais. „Siis olid hoopis teised ootused, turg kasvas ja me pidime turust kiiremini kasvama,“ lisas ta.

Arumeele sõnulmõjutavad paljud tegurid ettevõttekäekäiku. „Meid mõjutab kinnisvarasektori langus, mitte ainult Eestis, vaid ka mujal maailmas, börsilangus. Tundub, et majandus on ooteseisus, ei saa aru, mis juhtuma hakkab, tuleb tõus või langus,“ lisas ta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077