18. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts andis saarte liinide hinnatõusule rohelise tule

Majandus- ja kommunikatsiooniminister kinnitas saarte ja mandri vaheliste parvlaevaliinide piletite uue hinnakirja Virtsu-Kuivastu, Rohuküla-Heltermaa ja Sõru-Triigi liinil.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhataja Aivo Linnu selgitusel lähtuti hindade määramisel ühistranspordi kasutamise soodustamise põhimõttest – liinibussiga on saarele sõita odavam kui isikliku autoga, kirjutas meiemaa.ee.

Samuti on saarte püsielanike liikumine mandri ja kodu vahet jätkuvalt soodsam kui tavapiletiga reisijail. Auto ülevedu mandrilt Saaremaale maksab uue hinnakirja alusel 100 krooni, sooduspiletiga 70 krooni, mandrilt Hiiumaale vastavalt 120 ja 72 krooni. Reisija tavapilet on Saaremaale 35 ja Hiiumaale 45 krooni, sooduspiletid 20 ja 25 krooni.

"Oluline on teada, et ilma riigi toetuseta oleks tavaline praamipilet kaks korda kallim. Saarlaste ja hiidlaste sõite üle Suure väina ja Väinamere toetab riik aga täiendavalt veel ca kolmandiku võrra," märkis Lind.

Uues määruses täpsustati ka saareelanike autosoodustuse alust, kuna varasemalt oli probleeme liisinguautodega, mille omanikoli liisingufirma, aga kasutaja saare püsielanik. Uue määruse kohaselt saab autosoodustust isik, kelle asukohaks äriregistris või elukohaks rahvastikuregistris on märgitud Saare või Hiiu maakond.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077