27. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Varek: Eesti Raudtees jätkamine oleks uuele ringile minek

Eesti Raudtee juhatuse liige ja turundusdirektor Rene Varek lahkub ettevõttest, kuna tundis, et uue äriplaaniga jätkamine oleks tema jaoks tähendanud uuele ringile minekut.

"Pärast raudtee taasriigistamist hakkas mulle tulema hulganisti ahvatlevaid pakkumisi, kuid oleks olnud kohusetundetu siis lahkuda. Lükkasin minemist edasi, kuni minu kohustused olid täidetud. Nüüd oleme raudteele koostanud uue äriplaani ja sellega jätkamine oleks minu jaoks tähendanud uuele ringile minekut," ütles Varek.

Tema sõnul on olukord kogu Eesti transiiditurul oluliselt muutunud ja sellega arvestab ka uus plaan. Seega ei tohiks uuel inimesel väljakutsetest puudust olla. Varek nimetas oma järglase peamiste tööülesannetena jätkuvate vedude arengu tagamist, laienemist Baltikumis ja hinnakujunduse optimeerimist.

Varek ise jätkab novembrist rahvusvahelises logistikafirmas asepeadirektorina. Ettevõtte nime ei soostunud ta avalikustama.

"Rene Varek on teinud ettevõtte arendamisel ning uute kaubasuundade leidmisel ära suure töö. 2005. ja 2006. aasta mahud võrreldes varasemaga kasvasid, 2007. aasta alguses saavutas Eesti Raudtee Baltikumi raudteede osas kaubamahtudelt liidripositsiooni. Varek on olnud hea meeskonnaliige ning aidanud kaasa mitmete uute projektide käivitamisele ning andnud märkimisväärse panuse riigi omandisse naasnud raudteefirma uue äriplaani koostamisele," märkis AS Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Simmermann.

Rene Varek on AS Eesti Raudtee töötanud juhatuse liikme ja turundusdirektorina alates 2005. aasta algusest. Alates 2006. aasta sügisest on Rene Varek ka Eesti Raudtee tütarettevõtte Livonia Rail Service SIA juhatuse esimees. Enne Eesti Raudteed töötas Rene Varek rohkem kui 10 aastat erinevatel juhtivatel positsioonidel rahvusvahelises suurfirmas Allied Domecq Ltd.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077