20. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lotus on siin, sest eestlastel on rallihing

Täna tutvustasd Briti Suursadik Eestis Nigel Haywood, Lotus'e autotööstuse asutaja Colin Chapman'i poeg Clive Chapman, Lotus Cars Ltd. juhataja Glen Moir ja Lotus Tallinn juhataja Jussi Pärnpuu Briti suursaadiku suveresidentsis Eesti turule tulevaid Lotuse sportautosid.

Briti Suursadik Eestis Nigel Haywoodil on hea meel, et Lotus Eestisse tuleb, sest Eesti on tõeliselt pühendunud autospordile ja rallile ja kõige sellega seotule.

"See on õige riik tipptasemel taskukohasele sportautole," ütles Haywood Lotust tutvustaval pressikonverentsil. "See on õige toode, mis Briti tööstuse tutvustamiseks, Innovaatiline kõrgtehnoloogia innovaatiline, et eestlased näeksid, mida on võimalik saavutada.

Lotus Tallinn juhataja Jussi Pärnpuu sõnul käis tihe rebimine Eesti, Soome, Läti ja Leedu vahel, kuhu Lotus esinduse rajab. "Küsijaid oli palju ja võidujooks mille võitsime oli kõva. Eks me ole autokaubanduse profesionaalid ka," lisas Pärnpuu. Kahjuks ei tulnud tema sõnul ka asjaolu, et eestlased on hingelt lähedased ka maailma kiirema rahvusega ehk soomlastega.

Pärnpuu sõnul ei olnud olulised summad, mis projekti investeeriti vaid kõva töö. "Kokku tuli kulutusi teha umbes 600 000 tuhande eest: salongi remont, inimeste koolitus, investeeringud tööriistadesse jne. Kõige keerulisem oligi vast komposiitmaterjalide tehnoloogia selgeks tegemine, et me oskaks midagi selle autoga peale hakata, kui keegi vastu posti sõidab," ütles Pärnpuu.

Firma loodab müüa Eestis, Soomes, Lätis ja Leedus aastas umbes 20 masinat.

Lotus Cars Ltd. juhataja Glen Moiri sõnul valiti eestlased välja parima äriplaani tõttu. "Me otsisime juba 2-3 aastat koostööpartnetit piirkonnas, kuid ei leidnud sobivat. Siis 18 kuud tagasi tulid Saksa Auto esindajad meie juurde ja nende äriplaan veenis meid koostööle," selgitas ta. Nimelt plaani kohaselt pööravad eestlased erilist rõhku turundusele ja ringraja ürituste korraldamisele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077