19. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigihanked Eesti Raudtee moodi

Eesti Raudtee on kolmel aastal järjest korraldanud reklaamiteenuse ostuks riigihanke ja iga kord on selle võitjaks osutunud nende enda segakoor kirjutab Äripäev.

Riigihangete registrist selgub, et 2005. ja 2006. aastal on riigihanked võitnud Eesti Raudtee segakoor, kellelt firma on ostnud 100 000 krooni eest reklaamiteenust. Selle aasta mais esitas Eesti Raudtee taas riigihanke, millele reageeris vaid see üks nende enda segakoor olla madalaimaks hinnaks seadnud 150 000 krooni.

"Eesti Raudtee nõukogu juhatus on viimastel aastatel otsustanud toetada MTÜd Eesti Raudtee Segakoor," põhjendab riigihankeid Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase.

Raha eest saab segakoor eelkõige palgata dirigendi ja tellida raamatupidamisteenust.

Koorivanem Lilly Kitsing ei tea riigihankest midagi, kuid kinnitab: "Loomulikult kasutab koos seda raha tegevuskuludeks. Samuti me reklaamime ettevõtet nii sümboolika kui ka oma lauluga. Siin pole probleemi."

Glase sõnul nõudis seadus mis kehtis 1. maini üle 100 000 kroonise riigihanke deklareerimist ja seda nad ka tegid. Veel lisab ta et sama trikki kasutab ka näiteks Eesti Suusakoondis. "Mingit jalgratast me ei leiuta," ütleb Glase.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077