29. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnair alustab otselende Lõuna-Koreasse

Alates tulevast suvest alustab Finnair otselende Helsingist Lõuna-Korea pealinna Söuli. Uuel liinil hakkab viis korda nädalas lendama uus Airbus A340-300.

Söuli liin hakkab täiendama Finnairi jätkuvalt laienevat Aasia võrgustikku ja toetab Helsingi olulist positsiooni Euroopa ja Aasia vahelises lennuliikluses. Söulist saab Finnairi 11. sihtpunkt Aasias, teatas ettevõte.

Oodatakse, et suurema osa lennureisijatest, eriti suvekuudel, hakkavad moodustama lõuna-korealased. Finnairist saab ainuke lennufirma, kes lendab Lõuna-Koreast ilma vahemaandusmiseta Põhja-Euroopasse. Helsingist pakub Finnair häid lennuühendusi edasi rohkem kui 40sse Euroopa linna.

„See on loomulik jätk meie arengustrateegiale Aasia suunal,“ teatas Finnairi regulaarliinide direktor Henrik Arle.

Aasia võrgustiku laiendamise võimaldab Finnairi lennupargi pidev uuendamine ja kasv. Alles käesoleva kuu alguses teatas Finnair uue Airbus A 340 soetamisest, mis alustab lende just Aasia suunal. Uuel aastal ostetakse senistele A340-300 lennukitele lisaks veel 2 uut lennukit.

Lõuna-Korea on suuruselt maailma kümnes majandus- ja 49 miljoni elanikuga riik, mille majandus on väga jõulises kasvufaasis. Pealinna Seouli elanike arv on 10 miljonit. Seouli kaasaegne rahvusvaheline lennujaam Incheon International Airport on üks Aasia suuremaid lennuliikluse keskuseid.

Lõuna-Korea ja Euroopa vahelise lennuliikluse nõudlus on jätkuvalt kasvamas. Lennuliinile oodatakse hulgaliselt ärireisijaid ka Lõuna-Korea eksportettevõtete aina kasvavast hulgast.

Lennuaeg Helsingist Söuli saab olema 8 tundi 55 min ja Söulist Helsingisse 9 tundi ja 50 min.

Finnair on loodud 1926. aastal. Ettevõte omab Euroopa uusimat lennuparki, millega saab Tallinnast vaid 80 km kaugusel asuvast Helsingi Vantaa lennujaamast lennata otse 110 sihtkohta üle maailma. Regulaarsete pikamaalendude hulgas on sellised sihtkohad nagu Delhi, Bangkok, Pekingisse, Guangzhou, Hong Kong, Shanghai, Tokyo, Nagoya, Osaka, Singapore ja New York. 2006. aastal lendas Finnairi lennukitega 8,7 miljonit reisijat. Tallinna ja Helsingi vahel lendab Finnair 10 korda päevas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077