20. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Renault teeb esimese linnamaasturi

Prantsuse autotootja Renault’ 2006. aasta Pariisi Autonäitusel avalikustatud ideeauto Koleos läheb tootmisse.

Pariisis esmakordselt näidatud auto andis ettekujutuse Renault’ 2008. aasta esimeses pooles turule jõudvast 4x4 mudelist. Automeedia varem avalikustamata pildid kinnitavad prantslaste üldise 4WD mudelite turu järgimist sportlikkust rõhutavate joonte näol, samas säilitades ruumikuse ja mugavuse.

Auto dünaamiline kujundus on valminud autotootja disainerite ja Renault Samsung Motorsi Korea disainikeskuse koostöös. Auto katust hakkavad katma klaaspaneelid ning katusele on lisatud alumiiniumist reelingud. Auto üldise kumerusega on kooskõlas ka rattakoopad, mis juba tehasest peaks mahutama 19-tollised kergmetallveljed. Lisaks suurtele ratastele on maastikusõidule kohandatud ka kõrgus maapinnast, võimaldades ületada kuni 200mm kõrguseid takistusi.

Võimaldamaks nii teel kui teelt kõrval maksimaalset mugavust, on Koleos ehitatud Renault ja Nissani koostöös valminud uuele alusraamile. Samuti kasutatakse mudelil ühistööna arendatud 2.0 dCi mootorit, millest kantakse jõud edasi kuuekäigulise manuaalkäigukasti kaudu.

Olenevalt sõidu olemusest pakutakse mitmesuguseid abimehi juhile. Igapäevasõiduks on tavapärased ABS, hädapidurdusabi ning ESP, samas maastikusõidule laskumiskontroll HDC (Hill Down Control) ja tõusult startimise abi HSA (Hill Start Assist).

picturegallery.4738eafc-5130-4694-8118-e665201b5643

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077