19. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene lennufirma S7 ostab Airbusilt 25 uut lennukit

Vene juhtiv siselennufirma S7 teatas 25 uue Airbusi lennuki ostust, millest esimesed võetakse kasutusele lähema aasta jooksul, teatas Airbus.

S7 jätkab sellega oma lennukipargi uuendamist, vahetades välja vananenud Vene päritolu lennukid. S7 tegevjuht Vladislav Filev nimetas Airbus 320 eelistena reisijamugavust ning madalaid opereerimiskulusid. Uute lennukitega hakkab S7 teenindama nii sise- kui välisliine.

Airbus 320 mahutab kuni 160 reisijat ning selle lennukaugus on 4000 km. Enam kui 180 maailma lennufirmas on kasutusel ligi 1700 Airbus 320 lennukit.

Praegu kasutab S7 15 liisitud Airbusi, 12 Boeingut ja 37 Vene lennukit Tu ning Il. Järgmisel aastal lisanduvate Airbuside kõrval võtab S7 2010. aastal kasutusele ka uued Boeingu keskmaalennukid. Tänavu mai lõpus teatas S7 Boeingult 15 pikamaalennuki 787 ostmisest. Tehingu maht on 2,4 miljardit dollarit ning esimesed lennukid jõuavad S7 kasutusse 2014. aastal.

S7 nimi oli kuni mullu märtsini Sibir Airlines. Firma loodi 1994. aastal Aerofloti varade baasil Novosibirskis. Viimased viis aastat on S7 olnud Venemaa juhtiv riigisiseste lennuliinide teenindaja. Mullu lendas nendega 4,9 miljonit reisijat. Lisaks Venemaale ja SRÜ riikidele veab S7 reisijaid ka Euroopasse ning Aasiasse.

Sibiri lennukitega on viimastel aastatel juhtunud mitu õnnetust. Mullu augustis sõitis Sibiri Airbus 310 Irkutskis maandudes rajalt välja, hukkus üle 130 inimese. Suvel 2004 kukkus Venemaal alla Sibiri Tu-154 enam kui 40 reisijaga pardal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077