17. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlased aeti Kroonlinna sadamast jõuga ära

Soome lahe sügavaimas sopis, Peterburi eesliinil asuvas Kroonlinna sadamas läks kolmapäeval käsikähmluseks, kui miilitsa- ja turvafirma töötajad ajasid ühelt vaidlusaluselt maatükilt ära osaliselt soomlastele kuuluva ettevõtte Container Finance’i esindajaid.

Kohalikud võimud lammutasid maa-ala ümbritsenud betoontõkked juba teisipäeval, kuid seda kaitsnud ettevõtte töötajad püstitasid need öösel uuesti, vahendas postimees.ee.

Kolmapäeval saabusid masinad taas lammutustöödeks, kuid neid takistasid kohapeal Container Finance’i esindajad, kes moodustasid tara ette elavkilbi ja venitasid tööde algust mitme tunni jagu. Neid saabusid lisaks turvameestele ära ajama ka miilitsatöötajad.

«Meid on täna rünnatud füüsiliselt,» jõudis Soome ettevõtte nõukogu esimehe abi Päivi Liuha õhtul telefoni teel öelda, enne kui kõne katkes.

Container Finance’ile kuulub Moby Dicki nime kandev firma, mis vaidlusalusel maatükil asuvat kaubaterminali kuni eilseni haldas. Viimastel andmetel võttis Venemaa ehitusamet Rosstroi selle kolmapäeva õhtul juba oma kontrolli alla.

Moby Dicki esindaja Martti Sajama teatas uudisteagentuurile STT, et olukorda ei soovitud enam pingestada ja kõik toimus lõpuks liigse dramaatikata.

Täna peaks toimuma ettevõtte esindajate, Peterburi linnavõimude ja Rosstroi kohtumine, mille käigus arutatakse sadamaala edasist saatust.

Peterburi uudisteportaali Fontanka andmetel kavatseb Container Finance’i juht Kimmo Nordström siiski nõuda kriminaalasja algatamist kohalike ametnike vastu, kuna hävitatud on firmale kuuluvat vara. Samuti tekitati ettevõtte töötajatele kehalisi vigastusi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077