29. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

British Airwaysi võib oodata veel kaks streiki

Briti lennukompanii British Airways (BA) ja transporditöötajate ametiühing peavad endiselt läbirääkimisi, et ära hoida lennumeeskonnaliikmete streiki teisipäeval ja kolmapäeval. Võimalikud on ka kaks lisastreiki.

Nii BA kui ametiühingu esindajad soovivad jõuda kokkuleppeni, et vältida 48tunnist streiki. BA on samas aga juba teatanud tühistatud lendudest streigi ajal. Kahel päeval on tühistatud kõik Heathrow'lt väljuvad lennud ning Euroopa- ja Ühendkuningriigi-sisesed lennud Gatwickilt, kirjutas BBC.

Nädalavahetusel saatis BA klientidele streigi kohta e-kirja. Firma pakub reisijatele, kel streigipäevadeks lend broneeritud, võimalust reis tasuta edasi lükata või kogu makstud raha tagasi saada.

BA teatas, et läbirääkimised jätkuvad, ja lisas, et kui tänaste koosolekute käigus suudetakse kokkuleppeni jõuda, siis teeb ettevõte kõik, et lennud taas plaanipäraselt toimuksid.

Firma töötajad kaebavad uute haigushüvitiste tingimused üle. Uusi reegleid hakati rakendama 18 kuud tagasi. Töötajate sõnul sunnivad need tööle minema ka haigena. BA väidab, et suurt haiguslehtede hulka tuli kuidagi vähendada. Praegu võtavad töötajad aastas keskmiselt 12 haiguspäeva, enne uute reeglite kehtestamist oli see 22 päeva.

Vaidluse all on ka meeskonnaliikmete palgaküsimused ja edutamissüsteem. Ametiühing ei ole rahul algajate meeskonnaliikmete 10 000naelase aastapalgaga. Samuti nõuab ametiühing ühtset palgakokkulepet. Praegu kehtib süsteem, kus kuni 1997. aastani firmaga liitunud töötajatele makstakse rohkem kui uutele tulijatele.

Kumbki vaidluspool on väitnud, et teise poole tingimused palkade ja haigushüvitiste suhtes ei ole mõistlikud.

Kui BA ja ametiühing ühisele keelele ei jõua, on võimalik, et lisaks selle nädala aktsioonile toimub veel kaks 3päevast streiki: 5.-7. ja 12.-14. veebruaril.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077