2. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik tellib Hiiumaale ja Muhumaale kümnendiku jagu rohkem parvlaevareise

Alanud aastal tellib riik viimastest aastatest kümnendiku jagu rohkem parvlaevareise mandrilt Hiiumaale ja Muhumaale.

Majandus- ja kommunikatsiooniministri ja vedaja OÜ Väinamere Liinid vahel aasta lõpus sõlmitud lepingu järgi tellib riik tänavu Rohuküla-Heltermaa liinil 4817 reisi ning Kuivastu-Virtsu liinil 11000 reisi, teatas ministeerium. See teeb vastavalt 437 ja 1256 reisi rohkem kui viimastel aastatel.

„Riigi tellimus suureneb võrreldes varasemate aastatega hüppeliselt” lausus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna peaspetsialist Martin Rakov. „Kahtlemata on maavalitsuste sooviks tagada veel tihedam ühendus erinevatel suundadel, kuid nüüd kokku lepitu on kompromiss soovide ja riigi majanduslike võimaluste vahel.”

Enim lisandub reise suvehooaega, mil järjekorrad kipuvad kõige kergemini tekkima. Kui kõik soovijad ikkagi korralistele reisidele ei peaks mahtuma, teevad laevad lisareise.

Riik tellib Väinamere Liinidelt tänavu umbes 130 miljoni krooni eest kokku üle 17 000 reisi Rohuküla-Heltermaa, Kuivastu-Virtsu ning Saaremaa ja Hiiumaa vahelisel Sõru-Triigi liinil. Täpne summa sõltub vedaja piletitulust ning tehtud reiside arvust.

Sõru-Triigi liinil tellib riik järgmisel aastal 1318 reisi, mida on vähem kui varasematel aastatel, sest talveperioodil ei ole sellel liinil nõudlus eriti suur ja edaspidi on madalhooajaks ette nähtud hõredam sõidugraafik.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077