16. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinki peakapten lahkub

Kokku 40-aastase kaptenistaažiga ning kümme aastat Tallinki peakapteni ning tehnikadirektori kohal töötanud Ülo Kollo läheb pensionile ning annab täna ameti üle M/S Galaxy kaptenile Rein Õnnisele.

Tallink Grupi teatel on Kollo jätnud hindamatu panuse Eesti merenduse lähiajalikku.

„Tallink Grupi juhtkond tänab Ülo Kollot pikaajalise ja professionaalse panuse eest Eesti laevanduse ja Tallinki arengusse. Tallinki meeskond teeb sügava kummarduse väärika ja tubli töömehe ees, kelle tegevus on eeskujuks olnud tuhandetele Eesti noortele meremeestele,” teatas Tallink.

Kollo jätkab veel orienteeruvalt aasta ettevõtte nõustamist ekspluatatsioonialastes küsimustes.

1937. aastal Saaremaal sündinud Kollo sai kaugsõidu kaptenidiplomi 1965. aastal Tallinna Merekoolist ning 1971. aastal insener-laevajuhi diplomi Peterburi Riiklikust Mereakadeemiast. Kollo alustas laevadel töötamist juba 1961. aastal madruse ja pootsmanina, 1965. aastal sai temast tüürimees Eesti Merelaevanduse alustel. 1966-1979 töötas Kollo kaptenina Eesti Merelaevanduse Aafrika ja Vahemere piirkondades sõitvatel laevadel. 1980-1991 oli Kollo legendaarse reisilaeva „Georg Ots” kapteniks. Kaks aastat ka Tallinki eellase AS Hansatee direktorina tegev olnud Kollo on alates 1996. aastast olnud ettevõtte peakapten ning tehnikadirektor.

Rein Õnnis on sündinud 1951. aastal ning lõpetanud Peterburi Riikliku Mereakadeemia. Õnnis on 1980-1991 aastatel olnud tüürimeheks erinevatel reisi- ja kaubalaevadel ning kaptenina tegev alates 1991. aastast. Tallinki laevadel on Õnnis kaptenina töötanud alates 1996. aastast, sealhulgas ka uusimal kruiisilaeval M/S Galaxy. Tänu aastatepikkusele töökogemusele Tallinkis tunneb Õnnis ettevõtet hästi, mis on heaks eelduseks jätkamaks firma uue peakapteni ja tehnikadirektorina.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077