Autor: Logistikauudised.ee • 16. oktoober 2019

Venipak investeerib uude terminali 10 miljonit eurot

Balti regiooni üks suuremaid kiirkullerteenuste ettevõtteid Venipak ehitab Vilniusesse uue 10 000 m² suuruse terminali. Ettevõtte juht Justas Šablinskas ütles, et terminali ehitus läheb maksma peaaegu 10 miljonit eurot.

Uus terminal asub 2,6 ha suurusel alal ja see kavatsetakse avada 2020. aasta lõpus. „Uus terminal hakkab teenindama Eesti, Läti ja Leedu saadetisi Poolasse ja Saksamaale. See laseb meil töötada palju paindlikumalt, efektiivsemalt ja veelgi kvaliteetsemalt. Samuti viiakse uude hoonesse üle Venipaki haldusosakond,“ rääkis Justas Šablinskas.

Venipaki juhi sõnul osutus uus terminal vajalikuks arengute tõttu Ida-Euroopas ja Balti regioonis: „Tänavu avasime oma üksused ning alustasime tegevust Poolas, Saksamaal, Ameerika Ühendriikides ning Hongkongis. Eestis ja Lätis alustasid tegevust uued terminalid, uuendasime ja laiendasime nelja terminali Leedus ning Lätis ja Eestis kummaski üht terminali. Laiendame tegevust suures mahus ja seetõttu oli ka uus terminal Vilniuses vajalik. Loodan, et see aitab meil veelgi suurendada teenindatavate saadetiste koguseid.“

2018. aastal kasvas Venipaki saadetiste hulk 2017. aastaga võrreldes Leedus 15%, Lätis 32% ja Eestis 62%. 2019. aasta esimesel poolaastal kasvas saadetiste hulk Balti regioonis 10%.

„Eriti just 2018. aastal osutus meie ülemaailmne arengustrateegia ning soov olla kulleriteenuste osutamisel liidripositsioonil kogu Balti regioonis õigeks suunaks. Ja me räägime nii teenindatavate saadetiste kogustest kui ka nende vedamise kvaliteedist. Selleks on vajalikud suured investeeringud ning uus terminal on üheks sammuks sellel teel,“ rääkis Šablinskas.

Tööle võetakse mitusada töötajat

Venipaki jui sõnul hakkab uues terminalis tööle ligikaudu 200 inimest, hiljem võetakse täiendavalt tööle veel kuni 100 inimest.

„Sellest tuleb üks suuremaid taolist tüüpi terminale kogu Balti regioonis, kus peaks tulevikus töötama kuni 300 inimest. Sinna paigaldatav uus konveierliin lubab sorteerida kuni 10 000 pakki tunnis.“

Praegu töötab Venipaki Balti riikide üksustes kokku peaaegu 500 administratiivtöötajat, kullerit ning sorteerijat.

Miljonitesse küündivad investeeringud tehnoloogiatesse

Uus terminal saab olema eriline just tehnoloogiliste uuenduste poolest. "Selles kasutatakse kõige moodsamaid seadmeid ja tehnoloogiaid. Juba olemasolevates terminalides uuendasime seadmeid, kuid uues terminalis kavatseme juurutada uusimaid ladustamise ja saadetiste jaotamise süsteeme ning samuti hakkab tööle meie 3PL teenus, mille eesmärgiks on e-kaupluste omanikele abi osutamine, et nad saaks tõhusamalt hallata oma kaupa ja seda ostjatele kätte toimetada. Sellest tuleb ainus sama tüüpi terminal terves Balti regioonis,“ kinnitas Šablinskas.

Ettevõtte juhi sõnul alustas Venipak juba oma tegevuse algusest mahukate investeeringutega tehnoloogiatesse ja protsesside optimeerimisse.

„Kullerteenuseid pakkuv ettevõte ei ole ainult autod ja laod, vaid see on väga täpselt toimiv süsteem. 15 tegevusaasta jooksul oleme tutvustanud mitmeid uuenduslikke teenuseid. Hakkasime esimesena kasutama saadetiste terminale ja viisime need edukalt ka Lõuna-Ameerikasse ja teistesse riikidesse. Uus terminal lubab meil juurutada veelgi rohkem uuendusi, mis tagavad teeninduse parema kvaliteedi ja laiema teenuste valiku – Same day delivery kogu Balti regioonis, juba mainitud 3PL teenus ja palju muud,“ ütles Šablinskas.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077