Autor: Logistikauudised.ee • 25. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Intopex Transit uus ladu pakub mitmekülgseid teenuseid

Lao- ja logistikaettevõte Intopex Transit OÜ avas mullu sügisel Maardus uue avara laokompleksi. Peterburi tee ja Muuga sadama vahetus läheduses asuv hoone pakub kõiki laologistika teenuseid, sealhulgas ka merekonteinerite ladustamist ning kaupade peale- ja mahalaadimisi raudteevagunitele.

1998. aastal asutatud valdusfirma Intopex AS-i gruppi kuuluva OÜ Intopex Transit loomine ja laoteenuste pakkumisega alustamine oli ettevõte müügidirektori Sven Raismaa sõnul loogiline jätk kontserni senisele tegevusele. Tegevuse arendamiseks loodi kaks aastat tagasi lao- ja logistikaettevõtte, mis pakub 6200 m2 suurust siseladu ning ladustamisvõimalusi konteineritele ja kaupadele 40 000 m2 välispinnal. Lisaks omatakse teenindamiseks vajalikke tõstukeid ning sadama ja lao vahel vedu tegevat konteinerautot.

Intopex Transit OÜ tegeleb kõikide laoteenustega: kaupade vastuvõtt, ladustamine, komplekteerimine, markeerimine, väljastamine, tolliteenused, müügitellimuste vastuvõtt, kvaliteedikontroll ning erinevad lisaväärtustööd. Kuna laohoonesse suubub kolm raudteeharu, pakub ettevõte universaalset teenust: raudteeplatvorm-, pool- ja kinnistele vagunitele kauba peale- ja mahalaadimist.

Tollilao ja -terminali teenustena võib nimetada kaupade hoiustamist, dokumentide vormistamist, omaniku vahetust, kaupade konsolideerimist ja komplekteerimist. Tollilaost ja terminalist saab kaupu välja võtta vastavalt vajadusele ning tasuda importmaksud vastavalt väljavõetavatele kogustele. Võimalik on ladustada ka merekonteinereid, mida väliplats mahutab ca 400 ühikut, samuti võimalik käsitleda gabariitseid ja ülegabariidilisi veoseid.

„Kuigi tänu raudteele ja sadamale on meie klientuuri hulgas mitmeid transiidifirmasid, on meie põhifookus teenindada Eesti kaubandus-, vahendus- ja tööstusettevõtteid. Lähiajal planeerime ka aktsiisilao avamist, mis avardab veelgi pakutavaid teenuseid,“ sõnab Raismaa, lisades, et Intopex Transit OÜ soovib olla innovaatiline ja paindlik partner, pakkudes usaldusväärset kvaliteeti konkurentsivõimelise hinnaga.

Ühe teenuse lihtsustamise võimalusena nähti hea laopidamistarkvara soetamist ning ettevõte on juurutanud vastavalt oma soovidele kohandatud Microsoft Dynamics NAV2013 programmi, mis võimaldab müügitellimuste vastuvõtmist elektrooniliselt ning annab klientidele võimaluse läbi veebi oma laoseisu ning kauba liikumist jälgida. Samuti on kvaliteetse teenuse pakkumiseks soetatud uued tänapäevased laoseadmed: kitsakäigulised virnastajad, elektrilised laadurid, konteinerite tõstuk jne.

Soome põrandakattematerjalide tootja Nanten Oy ei oma Eestis ladu ning nende jaoks probleemiks kauba kiire tarne kohalikele klientidele. Mured lahendas koostöö Intopex Transit OÜga. „Nad võtavad vastu meie saadetud kauba ning väljastavad selle edasi klientidele,“ selgitab Nanten Oy Baltikumi müügijuht Lembo Välimäe. „Hindame kõrgelt nende usaldatavust ja läbipaistvust: alati, kui meie kaup lattu jõuab või sealt väljastatakse, saabub meile selle kohta e-postiga teade, mis tagab meile kindla ülevaate kauba laoseisust Eestis. Me ei pea palkama Eestis laoinimest ega rentima ladu, vaid maksame ainult kaubaaluste pealt.“

Intopex Transit OÜ paindlikkust kiidab ka Copymax OÜ juhatuse esimees Aleksei Dubovitski: „See annab meile võimaluse lahendada ka kõige erinevamaid logistilisi situatsioone. Vajalikud inimesed on alati meie jaoks olemas ning ühiselt leiame lahendused ka mittestandardsetes olukordades.“

Kõigil Intopex Transiti töötajatel on pikaajalised kogemused ja oskused laoteenuste osutamiseks. Laovaldkonna tegevusse kaastati kõik oma ala parimaid töötajaid alates laotöötajast kuni juhtkonnani.

Intopex Transit OÜ kuulub 17 aastat tagasi loodud valdusfirma Intopex AS gruppi, kuhu kuuluvad veel raudtee-ekspediitorettevõtte OÜ Intopex Forward, mis tegeleb kaubavedude organiseerimisega nii Eestis, kui ka teistes Balti  riikides ning SRÜ riikides (Kasahstan, Valgevene, Venemaa jne) ja omab selleks tegevuseks vajalikke kaubavaguneid, ning raudteekaubaveoettevõte Maardu Raudtee AS, mis omab Maardu-Muuga kandis 14 kilomeetrit raudteid ja selleks tegevuseks vajaliku veeremit.

Intopex AS on lisaks oma põhitegevustele ka aktiivne kogukonnaarendaja, renoveerides ja uuendades koos Maardu linna, teiste ettevõtete ning MTÜ-ga Kroodi Arenduskeskus piirkonna teid ja kommunikatsioone ühtseks hästiarendatud logistikapargiks.

Intopex Transit OÜ

Lao 18, Maardutelefon: 50 33 095e-mail: [email protected]

http://intopextransit.ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077