Autor: Raul Potisepp • 14. september 2023

Raul Potisepp: automaksu fookuses olgu elektriautod

Automaksu abil võiks Eestis toetada kasutatud elektriautode soetamist ning panna toetuse summa sõltuma aku suurusest, kirjutab Eleporti tegevjuht Raul Potisepp.
Elektriauto laadimine.
Foto: Liis Treimann

Valitsus on korduvalt rõhutanud, et automaksu üks suur eesmärk on suunata inimesi tegema keskkonnasäästlikumaid valikuid. Kuid kas see seni pakutud kujul ikka täidab neid eesmärke? Kui jah, siis kuidas konkreetsemalt? Vastused neile küsimustele on seni piirdunud pigem sellega, et Eesti on üks väheseid riike, kus automaksu ei ole või et riigieelarve on vaja viia tasakaalu.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077