Autor: Herkki Kitsing • 8. september 2023

ELEA: kliimaministeeriumi plaan toob kahju nii keskkonnale kui transpordisektorile

Möödunud aasta lõpus pöördus Eesti Logistika ja Ekspedeerimise Assotsiatsioon (ELEA) Tallinna linna poole, et leida lahendus kaubalaadimise probleemile Tallinna kesklinnas. Seda lahendust aga pole siiani, lisaks algatas kliimaministeerium seaduseelnõu, mis probleemi veelgi laiendab, kirjutab ELEA juhatuse liige Herkki Kitsing.
ELEA juhatuse liige Herkki Kitsing.
Foto: ELEA

Kliimaministeerium on muutmas seadust, millega keelatakse täielikult peatumine kergliiklusteedel ning seda ka kauba laadimise jaoks. Eelnõu arutamise juurde pole kutsutud ei kaupmehi ega kaubavedajaid, keda muudatus kõige rohkem mõjutab. Taas on võetud ette ühe kitsa probleemi lahendamine ja ei vaadata suurt pilti – kliimaministeerium teeb otsuseid, mis pigem toovad kliimale kahju, panevad ettevõtjad raskesse seisu ja tõstavad hindu kõikide tarbijate jaoks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077