Autor: Martin Ilves • 18. mai 2023

Liisingufirma juht: automaks ei mõjuta inimeste ostueelistusi ega vähenda müüki

Valitsuse plaanitav automaks ei mõjuta auto- ning liisinguturgu, ega ka suurema osa eestlaste ostueelistusi. Inimesed ostavad inimesed ka järgmisel aastal autosid endistviisi oma võimalustest ja vajadustest lähtuvalt ning CO2-põhine maks ei käivita Eestis vähemalt lähiaastatel elektrisõidukite buumi, kirjutab Coop Panga Liisingu juht Martin Ilves.
Coop Panga Liisingu juht Martin Ilves.
Foto: Coop pank

Kui hinnata esialgset maksukava ja eelmise aasta uute ja kasutatud autode müügistatistikat, siis mina küll ei näe, et uue maksu tõttu toimuksid autoturul suuremat sorti muutused. Müük ei vähene ja endiselt ostetakse samasuguseid autosid nagu praegugi. Riik saab autoomanike käest lihtsalt rohkem raha.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077