Autor: Diana Tiidema • 29. aprill 2024

Fordi elektriautode tootmisest tulenev kahjum ületab miljardit

Kolmapäeval esitatud aruandlus näitas, kui suur on elektriautotootjate hinnasurve tegelikult. Fordi tegevjuht Jim Farley väljendas siiski usku ettevõtte muutustesse EV-äris ning et järgmise põlvkonna EV-d peaksid lähitulevikus kasumlikkuse saavutama.
Foto: dpa/picture-alliance / Scanpix
Fordi elektriautode üksus teatas, et esimese kvartali kahjumid kasvasid 1,3 miljardi dollarini, ehk iga kvartalis müüdud 10 000 sõiduki kohta 132 000 dollari võrra, mis andsid panuse ettevõtte üldkasumi vähenemisele.

Teiste autotootjate seas on ka Ford teatanud plaanidest minna traditsiooniliste bensiinimootoriga autode tootmiselt üle elektriautode tootmisele, kuid nad on ainsad traditsiooniliste autotootjate seas, kes eraldab jaemüügi tulemustest elektriautode müügi tulemused.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077