Autor: Logistikauudised.ee • 10. aprill 2024

Autode maaletoojaid koondusid, et hoogustada heitmevaba liikuvust

Baltimaade elektrilise liikuvuse areng on teistest Euroopa riikidest maha jäänud. Baltikumis valib uut autot ostes elektri- ja pistikhübriidajamiga sõiduki alla 10% juhtidest, samas kui Euroopas ületas see näitaja juba 2022. aastal 20% piiri. Et edendada elektrilise liikuvuse arengut ning jõuda 2028. aastaks vähemalt 30% tasemele, koondusid Balti riikide suurimad automaaletoojad Baltimaade säästva liikuvuse liitu (Baltic Sustainable Mobility Alliance).
Andres Aguraiuja, Ilze Grase-Ķibilde ja Mika Elojärvi
Foto: Baltic Sustainable Mobility Alliance

"Hoolimata avalike arutelude käigus kõlanud seisukohtadest oleme veendunud, et autotööstuse tulevik on elektriline. Meie soov on panustada liiduna taristu arengu hoogustamisse, riigipoolsete läbimõeldud toetusmeetmete ja maksupoliitika väljatöötamisse ning tarbijate teadlikkuse tõstmisse," ütles autode maaletoojaid ühendava liidu ellukutsuja ja juhatuse esimees Ilze Grase-Kibilde.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077