Autor: Tõnu Tramm • 22. märts 2024

Kohus vähendas Olerexi trahvisummat kaheksa korda, transpordikütuste ühing pole otsusega rahul

Olerex Ilma trahvita ei pääsenud kuid summa vähenes kaheksa korda.
Foto: LIIS TREIMANN
Tartu maakohus otsustas kolmapäeval avaldatud otsuses tühistada eelmise aasta lõpus Keskkonnameti poolt väärteomenetluses Eesti suurimale kütusemüüjale Olerex biokütuste kohustuse rikkumise eest määratud trahvi ja vähendada rahatrahvi kogusummat kaheksa korda. Transpordikütuste ühing leiab, et tegelikkuses on Olerexi rikkumised olnud veelgi suuremad.

Tartu maakohus leidis kolmapäeval menetlusosalistele saadetud otsuses, et ettevõtte süü ei ole suur, raskendavad asjaolud puuduvad ning sellest tulenevalt on kohtu hinnangul põhjendatud väiksem trahvimäär. Seetõttu vähendas kohus Olerexile määratud 8 miljoni euro suuruse trahvisumma 1 miljoni euroni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077