Autor: Tõnu Tramm • 28. juuli 2023

Leedu nügib Euroopat toetama Ukraina teraviljavedu Balti sadamate kaudu

Leedu välisminister Gabrielius Landsbergis saatis koos transpordi- ja kommunikatsiooniminister Marius Skuodise ning põllumajandusminister Kęstutis Navickasega Euroopa Komisjoni juhtidele ühise kirja, milles tegi ettepaneku tugevdada transpordikoridori Ukraina ja Balti riikide vahel, et tagada Ukraina teravilja alternatiivne ekspordikanal.
Eeskätt on Leedu huvi suurendada teraviljavedu Klaipeda sadama kaudu, kuid raudteekoridori parandamine loob võimalused ka Läti ja Eesti sadamate jaoks.
Foto: Port Klaipeda

Kirjas EL-i välispoliitika juhile Joseph Borellile, Euroopa Komisjoni asepresidendile Valdis Dombrovskisele, Euroopa transpordivolinikule Adina Valeanile ja põllumajandusvolinikule Janusz Wojciechowskile rõhutatakse, et Venemaa otsus lõpetada Musta mere teraviljaalgatus ja Odessa sadama pommitamine halvendavad juba niigi keerulist ülemaailmset toidujulgeoleku olukorda.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077