Autor: Logistikauudised.ee • 24. märts 2023

Eesti arutab, mida arvata raskeveokite süsinikuheitme normidest

Keskkonnaministeerium arutab koos ettevõtete ja teiste huvitatud osapooltega, milline seisukoht võtta Euroopa Komisjoni tehtud ettepaneku suhtes karmistada pärast 2030. aastat raskeveokite süsinikuheitme norme.
Euroopa Komisjon leiab, et raskeveokid ei panusta piisavalt Euroopa rohelise kokkuleppe eesmärgi täitmisesse
Foto: LIIS TREIMANN

Keskkonnaministeeriumi kliimaosakonna nõuniku Silver Sillaku sõnul leiab komisjon, et raskeveokid ei panusta hetkel piisavalt Euroopa rohelise kokkuleppe eesmärgi täitmisesse. „Eesti maanteetranspordi heitkogused on aasta-aastalt suurenenud. Raskeveokite heitkogused omakorda moodustasid kogu Eesti maanteetranspordi heitmetest 2020. aastal umbes viiendiku,“ selgitas Sillak.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077