Autor: Tõnu Tramm • 8. veebruar 2023

Aina hullemaks läheb: suuremad lennukatastroofid Venemaal on vaid ajaküsimus

Alates 2022. aasta keskpaigast on õnnetuste arv Venemaa lennunduses hüppeliselt kasvanud ning alanud aasta jaanuari esimese nädala jooksul toimus juba sisuliselt iga päev mõni intsident. Eksperdid ennustavad, et olukord muutub järjest hullemaks ning suuremad lennukatastroofid on vaid ajaküsimus.
Järgmine katastroof pole mägede taga: 2019. aastal maandumisel põlema süttinud Venemaa lennuk Sukhoi Superjet 100 lendab täna pidurõliga pestud kütusefiltritega.
Foto: Kuvatõmmis

Ekspertide hinnangul on arvukate rikete olemus erinev, kuid põhjus sama - Venemaa täielik suutmatus sanktsioonidega toime tulla ning igasuguse kvaliteedikontrolli puudumine varuosadele, mida nüüd ostetakse peamiselt Aafrikast, Indiast ja teistest "sõbralikest riikidest".

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077