Autor: Tõnu Tramm • 15. detsember 2021

10. Autovedajate Aastakonverents keskendub seadusemuudatustele

Aasta 2022 toob veondussektorisse kaasa mitmeid olulisi seadusemuudatusi: liikuvuspaketi teine etapp, autoveoseaduse muudatus, uued kaubavahetusreeglid ELi ja Suurbritannia vahel jne. Kõik need ja paljud teised teemad võetakse luubi alla 27. jaanuaril toimuval 10. Autovedajate Aastakonverentsil, kuhu saab soodsaima hinnaga registreerida veel kuni 17. detsembri südaööni!

Algav aasta toob autovedajatele kaasa rohkem muudatusi kui eelnevad paar aastat kokku. Veebruaris jõustub Euroopa liikuvuspaketi II etapp, mis toob kaasa mitmeid muudatusi: rakendub sõiduki tagasipöördumise kohustus, kabotaažvedudele hakkavad kehtima lisanõuded, veoettevõtte tegevjuht peab vastama hea maine nõudele, vedajate andmed elektroonilistes registrites täienevad jms. Samuti on Riigikogus menetlemisel autoveoseaduse muudatused, mille ühe suurema mõjutegurina hõlmatakse tegevusloaga väiksemad tarbesõidukid.

Lisaks eeldavad Euroopa regulatsioonid lähiaastatel uutele ja nutikamatele sõidumeerikutele üleminekut. Millised tehnilised lahendused on täna saadaval ja millega peaks arvestama tulevikus?

Samuti on veondussektoris paratamatus nähtus rohepööre ja sellega tuleb arvestada juba kasvõi klientide poolse surve tõttu. Millised on valikud ja võimalused? Kuidas saaks riik aidata rohepöördega kaasnevaid investeeringuid leevendada ja milline oleks kütuste õiglane maksustamine, et motiveerida vedajaid rohelisemaks muutuma?

Need ja veel mitmed teised teemad on fookuses 10. Autovedajate Aastakonverentsil, mis toimub juba 27. jaanuaril 2022.

Konverentsi peaesinejaks on Euroopa ühe esimese elektriveokite suurtellimuse teinud DFDSi asepresident Valdemar Warburg Taanist, Eesti riigi plaanidest tuleb rääkima vastne keskkonnaminister Erkki Savisaar. Konverentsi juhib ELEA nõukogu liige ja Via3L juhatuse esimees Rainer Rohtla.

Konverentsil saab osaleda nii kohapeal kui veebiülekande vahendusel. Salvestus on osalejatele hiljem järelvaadatav.

Soodsaima hinnaga piletid on saadaval veel kuni reede, 17. detsembri südaööni, ehk kiiremad registreerijad saavad soodsamalt. Tutvu programmiga lähemalt SIIN ja pane end kirja SIIN!

Logistikauudised.ee toetajad:
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077