Autor: Tõnu Tramm • 12. november 2021

Euroopat ähvardab AdBlue kriis, kas ka Eestit?

Maagaasi hinnatõus on sundinud mitut Euroopa suurimat AdBlue tootjat oma tehaste tööd piirama või sootuks sulgema ning osad riigid on piiranud selle müüki tanklates. Eestis esialgu veel paanikaks põhjust pole, kuid sajaprotsendilist kindlust tuleviku suhtes samuti mitte.
Eestit esialgu AdBlue defitsiit ei ähvarda, küll aga tasub selle võimalusega arvestada Euroopas.
Foto: Trans.info

Hiljuti teatas Euroopa suurim AdBlue tootja, Slovakkia ettevõte Duslo, et kõrgete gaasihindade tõttu peatab ta tootmise oma tehases. Tootmispiirangud on meediaväljaannete teatel kehtestanud ka Saksa ettevõte SKW Piesteritz ja Itaalia tootja Yara. Tootmismahtude vähenemise tagajärjeks on mõistagi AdBlue hinnatõus ning selle potentsiaalne defitsiit tanklates. Viimasel oleks transpordisektori jaoks aga katastroofilised tagajärjed, kuna see tähendaks enamiku Euroopa veokipargi seiskumist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077